Печено прасенце за празниците

вход през zajenata.bg
147384

Печено пълнено прасенце

1 бр. малко прасенце заедно с вътрешностите
2 ч.ч. (400 г) ориз
60 г мас
50 г стафиди
1 бр. лимон
3 глави лук
черен пипер
червен пипер
джоджен
магданоз
сол

Прасенцето се измива много добре и се посолява. Намазва се с мас и червен пипер и се трие с нарязан лимон. Оставя се да престои. През това време се приготвя плънката. В подсолена вода се сваряват измитите вътрешности - дроб, сърце, език, бъбреци, шкембе - и се нарязват на дребно. В 2-3 лъжици мас се задушава нарязаният на ситно лук, прибавя се измитият ориз. Задушаването продължава с 3 ч.ч. (600 мл) вода, за да набъбне оризът. Когато водата изври, плънката се избърква заедно с подправките - стафиди, джоджен, черен пипер, сол и магданоз. Пълни се вътрешността на прасенцето, доливат се 1-2 ч.ч. вода, зашива се със здрав конец и се слага в тава върху кръстосани лозови пръчки. Налива се 1 ч.ч. вода. Пече се на умерена фурна. От време на време се маже с мас и се полива със собствения си сос. Ако прасето е тлъсто се слага по-малко мас.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft