Печено прасенце за празниците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено прасенце с бира и стафиди
147403

Печено прасенце с бира и стафиди

1 бр. малко прасенце
1 ч.ч. (200 г) ориз
2 глави лук
75 г масло
100 г стафиди
1/2 ч.ч. (100 мл) бира
30 г мас
1 бр. лимон
сол
черен пипер
червен пипер
1 ч.л. (5 г) канела
1 връзка магданоз
1 ч.л. (5 г) захар

Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се поръсва със сол и черен пипер отвътре. Отвън се натрива с нарязания лимон, мас и червен пипер. Оставя се да отлежи 30 минути. Ситно нарязаният лук се запържва в маслото. Добавят се захарта и оризът. Задушава се леко. Прибавят се стафидите, черен пипер и сол на вкус, магданозът и канелата. Залива се с чаша гореща вода, за да се посвари оризът. Когато плънката се сгъсти, се пълни вътрешността на прасето, досипва се вътре още 1 ч.ч. вода и се зашива. Прасенцето се поставя в тава върху лозови пръчки, сипва се топла вода и се пече, като през 15 минути се маже с мас и се полива с бира, а след това със соса. Когато се зачерви отгоре, се обръща и печенето продължава до готовност.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft