20 Декември 2012
147395
Печено прасенце пълнено с гъбии стафиди
Печено прасенце с кисело зеле
Печено прасенце с червено вино
Пълнено печено прасенце за Коледа
Печено пълнено прасенце
Печено прасенце с бира и стафиди
Печено прасенце пълнено
Печено прасенце с червено вино
Печено прасенце
Печено прасенце с червено вино
1 бр. малко прасенце
200 г мас
1 ч.ч. (200 мл) червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се посолява отвътре. За да не се свие в коремната му кухина се зашива огнеупорно шише. Осолява се отвън, намазва се с мас и лимонов сок и се пече в тава с малко вода на силна фурна докато се зачерви. Обръща се, отново се намазва с мас и лимон, от време на време се полива със собствения си сос. За да не прегори, се покрива с фолио. Ако трябва се долива вода отстрани. След изпичането прасенцето се изважда от тавата, а сосът се кипва с виното. С този сос се поливат порциите нарязано прасенце.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари