Пилешки бутчета със сусам
Продукти:
пилешко месо - бутчета долни 7 - 8 бр.
кашкавал - 8 с. л. настърган
сусам - 3 с. л.
червен пипер - 1 ч. л.
галета - 4 с. л.
риган - 1 с. л. стрит
мащерка - 1 с. л. стрита
лимонова кора - настъргана
яйца - 2 бр.
сол
черен пипер
соев сос
гъби - по желание
Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете от всички страни бутчетата със сол и чер пипер.
Разбийте добре яйцата. В отделна купа смесете всички останали продукти/съставки/.
Всяко бутче се потапя първо в разбитото яйце и след това хубаво се овалва в сместа. Нареждат се в тава, намазана с олио и се заливат със сока от лимона.
По желание могат да се добавят при печенето гъби и соев сос. В началото бутчетата се пекат покрити с фолио и накрая се откриват да се зачервят.