Панирани пилешки бутчета
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
Продукти:
пилешко месо - 6 бр. бутчета
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 80 мл
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол - на вкус
магданоз - 6 стръка пресен
оцет - 1 с.л.
брашно - 100 г
галета - 100 г
олио - за пържене
Приготвяне:
Измийте пилешките бутчета, подсушете ги и ги натъркайте със сол, черен и червен пипер. Оставете така да се овкусят.
В голяма чиния разбийте яйцата с прясното мляко и прибавете ситно накълцания магданоз и оцета. Всяко бутче се овалва първо в брашно, после в яйце, а най-накрая се овалва старателно и в галета, която се притиска добре с ръце.
Пилешките бутчета се пържат в силно сгорещено олио. Отцеждат се върху хартиена салфетка и се поднасят с гарнитура по желание.