Чеснови пилешки бутчета с картофи
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
Продукти:
пилешко месо - 6 бутчета
картофи - 1.5 кг
чесън - 1 глава
зехтин - 50 мл
бял пипер - 1 к.л.
магданоз - 5 стръка
сол
вино - 2 - 3 с.л. бяло
олио
лук - 2 - 3 стръка пресен
Приготвяне:
В блендер, кухненски робот или с пасатор смелете почистените и нарязани скилидки чесън, магданоз, сол на вкус, бялото вино, бял пипер и постепенно доливайте зехтина.
С получената паста намажете равномерно пилешките бутчета с помощта на четка. Подреждайте ги направо в подмазнената тава, в която ще печете. Покрийте тавата и ги сложете за 45 минути в хладилника.
Обелете, нарежете и изплакнете картофите. Разпределете ги около и върху бутчетата. Отново поръсете сол, малко бял пипер и струя зехтин или олио.
Долейте около 60 мл вода в тавата и сложете ястието да се пече в загряна на 180-190 градуса фурна до готовност. Поднесете чесновите пилешки бутчета с картофи с прясно накълцан пресен лук.