Вкусни пилешки бутчета по италиански
Продути:
пилешко месо - 6 бутчета
къри - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч. л.
черен пипер
сол
масло - 1 - 2 с.л.
лук - 1 глава кромид
чесън - 1 скилидка
домати - 600 г
индийско орехче - 1 щипка
бульон - 50 мл
мед - 1 ч.л.
нарязан магданоз - 2 с.л.
лимони - 2 с.л. лимонов сок
сол - на вкус
розмарин - 1 ч.л.
Приготвяне:
Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.
Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.
Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.