Какво да сготвим набързо за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки дробчета с яйца на тиган СРЯДА
347233

Пилешки дробчета с яйца на тиган СРЯДА

500 г пилешки дробчета
5 бр. пресни хрупкави хлебчета
4 бр. яйца
2 големи глави лук
1 връзка магданоз
сол
червен пипер - може и лют
мазнина за пържене

Лукът се нарязва или на много ситно, или на ивици. Дробчетата се измиват и нарязват. В тиган се загрява мазнина (около 5 с.л.) и се слагат дробчетата. Когато леко побелеят, се добавя лукът. Слага се капак и се задушава 5 минути. Сваля се капака и се пържи, докато лукът се зачерви. През това време хлебчетата се нарязват на кубчета със страна около 1 см. Прибавят се в тигана, слага се и червеният пипер. Обърква се добре, така че хляба да поеме сока и мазнината. Добавят се яйцата, предварително разбити и посолени, и накълцаният на ситно магданоз. Бърка се с лопатка, като се отделят яйцата от тигана, докато всичко се изпържи до сухо.
Същата тази рецепта, само малко по-мазна, по-подправена, по-сочна (още яйца или мляко), е идеална плънка за птици, като тогава се слагат и дреболиите на птицата, която ще бъде печена.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft