Пилешки крилца по китайски Четвъртък
350 г пилешки крилца
сусам
MАРИНАТА
4 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. мед
1/2 ч. л. сух джинджифил
2 ч. л. кетчуп
сол
Всички съставки за маринатата се разбиват до еднородна смес с помощта на вилица или тел.
Крилцата се нареждат в тава за печене и отгоре се заливат с маринатата.
Покриват се с фолио и се оставят в хладилника да се мариноват за едно денонощие.
Ако няма време се мариноват минимум за 2 часа.
Маринованите крилца се подреждат върху скара от фурната, отдолу се поставя тавичка, в която да пада течността от печенето.
Поливат се с маринатата.
Пекат се в предварително загрята фурна на 210 С около 10 минути.
Обръщат се и се поръсват по желание със сусам и се запичат още 10 минути.
Китайските пилешки крилца се поднасят топли.