Крем супа с моркови и джинджифил Сряда
500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. олио
100 мл портокалов сок
750 мл пилешки бульон
100 г заквасена сметана
смлян черен пипер
магданоз
Морковите и картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета.
Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
Джинджифилът се почиства и се настъргва на ситно ренде.
Лукът се задушава в 2 с. л. олио до омекване.
Прибавят се морковите, картофите, джинджифилът и се задушават 5 минути.
Заливат се с портокаловия сок и бульонът.
Супата се кипва и огънят се намалява.
Оставя се да къкри 20 минути или до омекването на зеленчуците.
Супата се пасира и се прибавя заквасената сметана.
Морковената крем супа с джинджифил се разбърква и по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.