Бързи рецепти с пилешки сърца

вход през zajenata.bg
695914

Пилешки сърца с ориз

Продукти:

500 г пилешки сърца
1 глава кромид лук
1 морков
1 и 1/2 ч. л. къри
1 ч. л. сол
250 г (1 ч. ч.) ориз
500-550 мл (2-2 1/2 ч. ч.) вода

3 с. л. соев сос
2-3 с. л. олио
Приготвяне:

• В тенджера с дебело дъно се сгорещява мазнината.
• Добавят се почистените и нарязани на дребни кубчета лук и морков.
• Запържват се 2-3 минути, като се разбъркват постоянно.
• Прибавят се почистените и измити пилешки сърца.
• Огънят се увеличава на силен и сърцата се пържат 2 минути, като се следи да не загорят.
• Котлонът се намалява на среден огън и се сипва соевият сос и всичко се разбърква.
• Тенджерата се похлупва с капак, готви се 10 минути.
• Добавят се оризът, кърито и горещата вода.
• Всичко се разбърква и се кипва.
• Огънят отново се намалява и тенджерата отново се похлупва.
• Оризът с пилешки сърца се готви 30 минути.
• Сваля се от котлона и се оставя похлупен 20 минути.
• Разпределя се по чинии и оризът с пилешки сърца се поднася.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft