Пилешки сърца с ориз
Продукти:
500 г пилешки сърца
1 глава кромид лук
1 морков
1 и 1/2 ч. л. къри
1 ч. л. сол
250 г (1 ч. ч.) ориз
500-550 мл (2-2 1/2 ч. ч.) вода
3 с. л. соев сос
2-3 с. л. олио
Приготвяне:
• В тенджера с дебело дъно се сгорещява мазнината.
• Добавят се почистените и нарязани на дребни кубчета лук и морков.
• Запържват се 2-3 минути, като се разбъркват постоянно.
• Прибавят се почистените и измити пилешки сърца.
• Огънят се увеличава на силен и сърцата се пържат 2 минути, като се следи да не загорят.
• Котлонът се намалява на среден огън и се сипва соевият сос и всичко се разбърква.
• Тенджерата се похлупва с капак, готви се 10 минути.
• Добавят се оризът, кърито и горещата вода.
• Всичко се разбърква и се кипва.
• Огънят отново се намалява и тенджерата отново се похлупва.
• Оризът с пилешки сърца се готви 30 минути.
• Сваля се от котлона и се оставя похлупен 20 минути.
• Разпределя се по чинии и оризът с пилешки сърца се поднася.