Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле със зеленчуци по китайски
330521

Пиле със зеленчуци по китайски

пиле - около 300 - 350 г филе
тиквички - 1/2 брой
моркови - 1 брой, голям
лук - 1 глава 2 стръка зелен
червени чушки - 1 брой
зеле - 1 резен
чесън - 5 скилидки
олио
кашу
сусам - за поръсване
яйца - 1 белтък, за маринатата
нишесте - 1 с.л. царевично
соев сос - 3 с.л.
оцет - 3 с.л. оризов
соев сос - 1 с.л. тъмен и 4 с.л. светъл, за соса
мед - 1 с.л.
кетчуп - 1 с.л.
оцет - 2 с.л. оризов
нишесте - 1 с.л. царевично
вода - 1/2 ч.ч.
чесън - 3 скилидки, пресовани
Как да го приготвим

Нарежете пилешкото на жулиени. Смесете всички продукти за маринатата на едно, разбъркайте и сложете пилешкото да се овкусява вътре за 1/2 час.
Нарежете лука и настържете зелето.

Морковът и тиквичката нарежете на тънки пръчици. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете равномерно пилешкото. Извадете го от тигана и започнете да запържвате всеки от зеленчуците по отделно за около 1-2 минути на зеленчук.

При нужда добавяйте мазнина. Слагайте запържените зеленчуци при пилето, като най-накрая сотирате тиквичките с чесъна. Добавете всички останали зеленчуци и пилето в тигана и залейте със соса от тъмен и светъл соев сос, мед, кетчуп, оцет, нишесте, вода.

Бъркайте пилешкото със зеленчуци по китайски за около 2 минути - до сгъстяване на соса. Поднесете топло и поръсено със сусам, зелен лук и леко натрошено кашу. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft