20 Февруари 2012
330518
Зеленчуци по китайски
Свинско със сладко-кисел сос по китайски
Пиле със зеленчуци по китайски
Зеленчуци по императорски
Кюфтенца по китайски
Свинско по китайски
Пиле по сечуански
Шишчета със свинско и ананас
Ориз с шунка и чесън по китайски
Ориз с яйца по китайски
Ориз с яйца по китайски
ориз - 150 гр.
яйца - 3 бр.
олио - 2 с.л.
чесън - 2 - 3 скилидки
зелен лук - 2 стръка
грах - 125 гр. от консерва или замразен
соев сос - светъл 1 с.л.
магданоз
Как да го приготвим
Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.
В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.
В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.
Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари