Кюфтенца по китайски
кайма - около 300 г
сол
черен пипер
кориандър - накълцан пресен, на вкус
карамфил - счукан, на вкус
черен пипер - на вкус
зелен фасул - 1 - 2 шепи, почистен
царевица - 2 с.л.
тиквички - 1 малка
патладжани - 1 малък
чушки - 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушка
лук - 1 глава
соев сос - 5 с.л. светъл
нишисте - 1 - 2 с.л.
вода - 50 - 100 мл
сол
олио
Как да ги приготвим
Омесете каймата със сол, черен пипер, кориандър и карамфил на вкус. Оваляйте малки кюфтенца и сложете да се изпържат в сгорещена мазнина в тиган. Нарежете зеленчуците, като предварително посолите и отцедите от горчивината патладжана.
Към запържените кюфтенца добавете накълцания лук, а след 1-2 минути чушките, фасула и след 2 минути тиквичките и патладжаните заедно с царевицата. Долейте соевия сос, разбъркайте добре и добавете разтвореното в малко вода нишесте. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. Посолете на вкус и поднесете.