Свинско по китайски
свинско месо - 500 г, нетлъсто
яйца - 2 броя
захар - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
олио
нишесте - 1 с.л.
лук - 2 глави кромид
чесън - 1 - 2 скилидки
домати - 2 - 3 с.л. доматен сос
сол - на вкус
Как да го приготвим
Нарежете свинското като за Бьоф Строганов - на тънки парчета с дебелина 1 мм и дължина 3-5 см. Накълцайте чесъна и нарежете лука. Смесете нишестето с разбитите яйца и сол, за да се получи тесто.
Загрейте повечко олио, оваляйте всяко парче свинско в панировката и сложете да се изпържи. При нужда долейте още малко мазнина и запържете в същия тиган лука, чесъна. Добавете доматения сос и 2 с.л. гореща вода. След 2 минути прибавете захарта, сол и оцета. Щом сосът се сгъсти, сипете свинското и разбъркайте постоянно.
Поднесете свинското по китайски с гарнитура от сварен ориз.