Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Прясно зеле по ловджийски СРЯДА
631804

Прясно зеле по ловджийски СРЯДА

* 1 кг прясно зеле
* 1 кг картофи
* 250 г гъби
* 100 г масло
* 3 с.л. брашно
* 2 ч.ч. зеленчуков бульон
* сол, червен пипер, черен пипер
* 1/2 ч.л. лимонена киселина

Картофите се обелват и полусваряват в подсолена вода. Едро нарязаните гъби се задушават в малко мазнина. Зелето, също нарязано на едро, се попарва в кипяща подсолена и подкиселена вода, после се отцежда и леко изстисква. В пръстен гювеч се нареждат последователни пластове - половината зеле, гъби, картофи и останалото зеле. От брашното се приготвя светла запръжка, която се разрежда със зеленчуковия бульон, подправя се на вкус със сол, черен пипер и лимонова киселина, оцветява се с червен пипер. Ястието се полива със соса и се пече под капак. 10 минути преди да се извади от фурната се маха капака.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft