Постни баници и питки рецепти

вход през zajenata.bg
120210

Пурички със спанак

 

 Продукти:

16 листа фини кори за баница
350 гр. спанак
150 гр. маргарин
сол на вкус

Приготвяне:

            Спанакът се кипва за 10 минути и се отцежда. Задушава се в 50 гр. маргарин, добавя се сол на вкус и се оставя се да изстине. Взимат се две кори едновременно и се нанася линия от спанак с големина около 1 пръст в единия край, както е показано на картинката.


След това се завива плътно на руло. Разрязва се с ножица на три равни части и се подрежда в тавичка. Така се процедира и с останалите кори и плънка. Разтопява се останалия маргарин и внимателно се заливат пуричките. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 - 180 градуса, около 45 минути. Трябва да се добре изпечени и поели целия маргарин.  

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft