Постни баници и питки рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баница с праз лук и газирана вода
120207

Баница с праз лук и газирана вода

Продукти:

1 пакет точени кори 
600 гр. почистен и нарязан праз лук
100 мл. зехтин
100 мл. вода
200 мл. газирана вода
100 гр. зехтинов маргарин
1 ч.л. (с връх) сушен магданоз
сол на вкус

Приготвяне:

          Праз лукът се задушава в зехтина. Прибавя се водата и се оставя на котлона, при непрекъснато бъркане, докато не изври течността. Добавят се магданозът и солта. Плънката се нанася върху две кори (които не се намазват с нищо помежду им) и се завива на руло. Подрежда се като охлюв в тавичка, намазана с маргарин. По същия начин се процедира и с останалата плънка и кори до образуването на вита баница. Разтапя се маргарина и се залива баницата, като се внимава да е равномерно и да няма сухи участъци. Залива се с газираната вода. По желание се поръсва със сусам. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

1 2 3 4
5
6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft