Питка за Благовещение
Баница с картофи
Баница с тиквички
Баница с праз лук и газирана вода
Банички с праз лук
Баница с кисело зеле
Постна баница с тиква
Пурички със спанак
Баница с картофи
Продукти:
1 пакет (500 гр.) фини точени кори
4 големи картофа (500 гр.)
100 мл. маргарин
50 мл. зехтин
1 ч.л. чубрица
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват. Докато са още топли се заливат със зехтина и се намачкват с вилица. Прибавя се чубрицата и сол на вкус. Върху две кори едновременно се разпределя част от поизстиналата плънката, завиват се на охлюв и се подреждат в тавичка, намазана с маргарин. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка, до получаването на вита баница. Маргаринът се разтопява и се разпределя върху баницата. По желание може да се поръси с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване (около 35 минути).
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари