Постни баници и питки рецепти

вход през zajenata.bg
120183

Постна баница с тиква

Продукти:

1 пакет точени кори
3 ч.ч. едро рендосана тиква *
½ ч.ч. счукани орехи**
½ ч.ч. захар
½ ч.л. канела
50 мл. олио
200 мл. сода

Приготвяне:

Тиквата хубаво се задушава в олиото. Прибавя се захарта и се оставя да й изври водата. След това се добавят орехите и канелата, хубаво се разбърква и се оставя на изстине. Плънката се нанася върху две кори (които не се намазват с нищо помежду им) и се завива на руло. Подрежда се като охлюв в тавичка, намазана с олио. По същия начин се процедира и с останалата плънка и кори до образуването на вита баница. Залива се с газираната вода. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. По желание се поръсва с пудра захар.

По принцип приготвям тиквеника по същия начин, но вместо с газирана вода, заливам със 100 гр. разтопен маргарин, но в последно време се старая да го избягвам. Може да се комбинират и двете рецепти, както тук.

* 1 ч.ч. = 250 мл.
**орехите ги правя доста ситни и за това пропускам галетата
 

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft