Пъстърва със сос
500 г филе от пъстърва
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 глава кромид лук
400 г консервирани домати
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1-2 ч. л. захар
дафинов лист
щипка смлян кимион
сол
смлян черен пипер
копър
магданоз
• Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в олио за около 4 минути.
• Добавят се нарязани на ивици чушки и се разбърква.
• Похлупва се с капак.
• Огънят се намалява и сместа се задушава за около 4-5 минути.
• Прибавят се захар, щипка кимион и се разбърква добре.
• Оставя се за 2 минути.
• Прибавят се доматите (ако са цели се нарязват на кубчета), виното, дафинов лист.
• Посолява се и се оставя да къкри на тих огън около 15 минути.
• Рибното филе се нарязва на порционни парчета и се запържва в олио за 1-2 минути от всяка страна.
• Запържените парчета риба се прибавят към соса.
• Рибата със сос от чушки се задушава за 5 минути.
• Преди сервирането се поръсва с дребно нарязан копър (магданоз или друго).
• Гарнитура : с картофено пюре, бял ориз или препечени филии хляб.