6 Юни 2012
1249628
Класическа мусака с кайма и картофи
Мусака с патладжан и картофи
Пухкава заливка рецепта
Рецепта за кайма с пухкава заливка
Мусака
Заливка за мусака
Мусака с прясна мляко
Лесна мусака
Традиционна мусака
Рецепта за кайма с пухкава заливка
500 г кайма
2-3 глави лук
около 1 кг картофи
2-3 домата
1 к.ч. олио
черен пипер
червен пипер
магданоз
чубрица
джоджен
за заливката:
2-3 яйца
2/3 кофичка кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода и сол
* Задушете в загрятата мазнина ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета картофи, каймата, настърганите домати и 1 ч.л. червен пипер.
* Оставете да се задушат зеленчуците, докато поомекнат, след което ги изсипете в подходяща тава и прибавете останалите подправки.
* Залейте с вода, колкото да покрие картофите, посолете и изпечете ястието във фурната.
* Смесете и разбъркайте хубаво продуктите за заливката и залейте с нея готовата мусака. Запечете я отново, докато леко се зачерви.
с мусака
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари