Лесни рецепти за вкусна мусака

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Класическа мусака с кайма и картофи
1249619

Класическа мусака с кайма и картофи

Продукти:

400 гр. кайма – смес

700 гр. картофи, нарязани на средно големи кубчета

1 морков, настърган

250 гр. доматено пюре/домати от консерва

1 голяма глава лук, нарязана на малки кубчета

4 скилидки чесън, нарязани на филийки

2 с. л. олио

чубрица, босилек, сол, черен пипер, червен пипер, магданоз

За заливката:

1 кофичка кисело мляко – 400 гр.

2 яйца

щипка сода

малко сол

В дълбока тава смесваме всички продукти (без тези за заливката), разбъркваме много добре, добавяме около 1 чаена чаша вода и печем на 220 градуса, докато всички продукти са готови за консумиране. Разбъркваме често, а ако течността се изпари преди картофите да са меки, добавяме още топла вода. Когато муската е готова, покриваме равномерно с приготвената от разбитите заедно продукти за заливка. Печем още няколко минути, докато стане златиста.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
с мусака
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft