6 Юни 2012
1249619
Класическа мусака с кайма и картофи
Мусака с патладжан и картофи
Пухкава заливка рецепта
Рецепта за кайма с пухкава заливка
Мусака
Заливка за мусака
Мусака с прясна мляко
Лесна мусака
Традиционна мусака
Мусака с прясна мляко
250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки малки кубченца картофи. Изсипваме каймата, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин.Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
с мусака
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари