Лесни рецепти за вкусна мусака

вход през zajenata.bg
1249619

Мусака

500 г кайма
1 кг картофи
1 глава лук
1-2 бр. домати
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. чубрица
сол
черен пипер
За заливката:
2 бр. яйца
200 г кисело мляко
2 с.л. брашно
щипка сода за хляб
магданоз

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и се оставя да поври 5-6 минути.
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в намазана с мазнина тава, отгоре се слага каймата, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.
Яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко, щипка сода за хляб и ситно нарязания магданоз. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато порозовее. Поднася се с кисело мляко. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
с мусака
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft