Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
330541

Свинско по китайски

свинско месо - 500 г, нетлъсто
яйца - 2 броя
захар - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
олио
нишесте - 1 с.л.
лук - 2 глави кромид
чесън - 1 - 2 скилидки
домати - 2 - 3 с.л. доматен сос
сол - на вкус

Как да го приготвим
Нарежете свинското като за Бьоф Строганов - на тънки парчета с дебелина 1 мм и дължина 3-5 см. Накълцайте чесъна и нарежете лука. Смесете нишестето с разбитите яйца и сол, за да се получи тесто.

Загрейте повечко олио, оваляйте всяко парче свинско в панировката и сложете да се изпържи. При нужда долейте още малко мазнина и запържете в същия тиган лука, чесъна. Добавете доматения сос и 2 с.л. гореща вода. След 2 минути прибавете захарта, сол и оцета. Щом сосът се сгъсти, сипете свинското и разбъркайте постоянно.

Поднесете свинското по китайски с гарнитура от сварен ориз. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft