Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свинско със сладко-кисел сос по китайски
330536

Свинско със сладко-кисел сос по китайски

свинско месо - 500 г
вино - 2 с.л. оризово
яйце - 1 голямо и разбито
нишесте - 6 с.л. царевично
лук - 3 стръка зелен
бамбук - 100 г консервирани бамбукови връхчета
чушки - 1 зелена
кашу - 50 г, по желание
сол - 1/2 ч.л. морска
чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
захар - 2 с.л. кафява, за соса
олио - 1 с.л., или зехтин, за соса
оцет - 3 с.л. балсамов, за соса
нишесте - 1 ч.л., за соса
сол - на вкус, за соса
Как да го приготвим

Нарежете свинското на късове. Разбийте яйцето добре и прибавете солта и виното. Оваляйте парченцата месо в тази смес, а след това в нишестето. Изпържете свинското в силно загрята мазнина за около 4-5 минути, докато образуват златиста коричка.

Извадете месото и го оставете да се отцеди. Излейте от тигана по-голямата част от мазнината така, че да останат коло 2 с.л. олио. Добавете и задушете нарязания лук, зелен пипер, чесъна, кашуто и бамбуковите връхчета. Оставете да се пържи около 3 минути, добавете месото и разбъркайте.

За да приготвите сладко-киселия сос, смесете всички съставки и ги сложете да се сгорещят на котлона за 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато. С готовия сос залейте свинското и го задушавайте на котлона за още няколко минути.  

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft