Свинско с пържени парченца домати
300 г свинско месо
4-5 с.л. сол
1 с.л. тъмен соев сос
2 бр. домати
1 бр. зелена чушка
1 ч.л. кафява захар
3-4 с.л. черен пипер
1 ч.л. сушен риган
3 с.л. оцет Балсамико
Месото нарязваме на много тънки и широки лентички. Втриваме в месото соевия сос и посоляваме с всичката сол до побеляване. Оставяме така 15 минути. Измиваме месото на течаща вода и го поръсваме обилно с черен пипер до почерняване и пак за 15 минути го оставяме. Отново измиваме с вода и подсушаваме месото с кухненска хартия. В тиган запържваме месото до готовност и накрая прибавяме чушката, нарязана на ивици. Разбъркваме 1-2 пъти и изваждаме от тигана. В същата мазнина слагаме да се пържат доматите, нарязани всеки на 8 еднакви парчета. Добавяме към тях балсамовия оцет, захарта и ригана. Не бъркаме, а оставяме да се запържат от едната страна няколко минути и след това от другата. Пържат се за кратко. Накрая връщаме месото при доматите и смесваме продуктите с разклащане на тигана, а не с бъркане. Сервираме месо с резенчета домати и гарнитура по желание.