Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Телешко в гювечета ПЕТЪК
631804

Телешко в гювечета ПЕТЪК

* 1 кг телешко месо
* 500 г лук
* 4 с.л. олио
* сол, кимион и черен пипер

За заливката:

* 2 ч.ч. готварска сметана
* 2 с.л. брашно
* 1 с.л. горчица
* 1 с.л. лимонов сок
* 1 с.л. настъргана кора от лимон
* сол, кимион и черен пипер

Телешкото месо се нарязва на малки хапки, а лукът на едри парчета. Нареждат се на редове в глинени гювечета - ред месо, ред лук, ред месо. Подправя се на вкус. Заливат се с малко мазнина и по 2-3 с.л. вода. Похлупват се и се пекат 1 час на 180 С. Проверяват се дали месото е готово и ако не, се допичат още. След това се заливат с разбитата заливка и се пекат още 20 минути на 220 С. Сервират се със салата по избор.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft