2 Април 2012
631804
Спанак със застройка ПОНЕДЕЛНИК
Кюфтета по Чирпански ПОНЕДЕЛНИК
Бърза мусака с колбас ПОНЕДЕЛНИК
Картофи с грах на фурна ВТОРНИК
Маслена риба на фурна ВТОРНИК
Пица Калцоне ВТОРНИК
Сувлаки на шиш СРЯДА
Прясно зеле по ловджийски СРЯДА
Печен миш-маш СРЯДА
Руло Мозайка ЧЕТВЪРТЪК
Яхния от стар фасул ЧЕТВЪРТЪК
Пиле с грах и моркови ЧЕТВЪРТЪК
Телешко в гювечета ПЕТЪК
Ориз с гъби на фурна ПЕТЪК
Картофени кюфтенца с лук и сирене ПЕТЪК
Телешко в гювечета ПЕТЪК
* 1 кг телешко месо
* 500 г лук
* 4 с.л. олио
* сол, кимион и черен пипер
За заливката:
* 2 ч.ч. готварска сметана
* 2 с.л. брашно
* 1 с.л. горчица
* 1 с.л. лимонов сок
* 1 с.л. настъргана кора от лимон
* сол, кимион и черен пипер
Телешкото месо се нарязва на малки хапки, а лукът на едри парчета. Нареждат се на редове в глинени гювечета - ред месо, ред лук, ред месо. Подправя се на вкус. Заливат се с малко мазнина и по 2-3 с.л. вода. Похлупват се и се пекат 1 час на 180 С. Проверяват се дали месото е готово и ако не, се допичат още. След това се заливат с разбитата заливка и се пекат още 20 минути на 220 С. Сервират се със салата по избор.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари