Рецепти за вкусно телешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Телешко с портокали и соев сос
142661

Телешко с портокали и соев сос

Продукти:

450 г телешки шол
2 с. л. соев сос
2 с. л. олио

2 червени чушки, нарязани на лентички с ширина 5 мм
1 връзка зелен лук, нарязан на парчета с дължина 5 см
1 ч. л. настъргана портокалова кора
125 мл портокалов сок
1 и 1 /2 см ситно настърган джинджифил
3/4 ч. л. царевично брашно
2 големи портокала, обелени и нарязани на кубчета 2х2 см
Приготвяне:

• Телешкото се нарязва на кубчета с размери 2х2 см.
• В купа се налива соевият сос и се изсипва телешкото месо.
• В тиган се загряват 2 ч. л. олио на среден огън.
• Поставят се чушките и се пържат, като често се разбъркват, докато чушките не станат хрупкави и нежни.
• Чушките се изваждат и се оставят настрани.
• В същия тиган се добавя 1 ч. л. олио.
• Отново на среден огън се запържа зеленият лук за 1-2 минути, като често разбърква.
• Изважда се и се оставя при чушките.
• В малка купа смесват портокаловата кора, портокаловият сок, джинджифилът и царевичното брашно.
• Отново в същия тиган се сипва останалата 1 с. л. олио, сипва се половината от месото и запържва, докато не изчезне розовия цвят на телешкото.
• Изважда се и се добавя при зеленчуците.
• Изпържва се и останалата част от месото.
• Добавят се зеленчуците и първата доза от запърженото месо.
• Сипва се портокаловата смес и нарязаните портокали.
• Варят се, докато течността не почне да се сгъстява и да кипи.
• Телешкото с портокали и червени чушки се сваля от котлона. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft