Вкусно телешко с гъби и вино
продукти:
500 г телешки шол
2 глави лук (нарязан на полумесеци)
200 г гъби (без столчета нарязан на филийки)
25 г краве масло
1 ч. л. горчица
50 мл бяло вино
100 мл готварска сметана
сол
черен пипер
червен пипер
Приготвяне:
• Месото се нарязва на ивици или на кубчета.
• Кравето масло се разтопява в тигана.
• Mесото се изпържва, след което се поставя върху салфетка.
• В същия тиган (ако трябва се добавя масло или олио) се изпържва лукът и гъбите.
• Добавят се виното, горчицата и огънят се намалява, след което се задушава 5 минути.
• Прибавя се месото и се оставя да се готви 4-6 минути.
• Капакът се маха, след което се оставя виното да се изпари.
• Сипва се сметаната и подправя със сол и черен пипер.
• Телешкото се разбърква и след 1 минути се сваля от котлона.
• Тиганът се похлупва с капак и се оставя за 5 минути.
• Телешкото се поръсва с червен пипер и се поднася веднага.