Телешко по тайландски с босилек
Продукти:
3 с. л. рибен сос
1 с. л. соев сос
1 с. л. кафява захар
450 г телешки шол
450 г дребен кромид лук
1 с. л. олио
1 ч. л. олио
3 продълговати чевени чушки
3 скилидки ситно накълцан чесън
2 ч. л. ситно накълцан пресен джиндифил
60 г листа босилек
Приготвяне:
• В голяма купа се смесват първите 3 продукта (рибен сос, соев сос и кафява захар).
• Месото се нарязва на кубчета 2х2 см.
• Разбърква се с маринатата и се оставя за 30 минути.
• Лукът се нарязва на тънки филийки.
• В дълбок тиган (уок) се загрява 1 с. л. олио на силен огън.
• Прибавя се маринованото месо и се пържа 1 минута или докато изгуби розовият си цвят.
• Изважда се и се поставя в чиния (може предварително да се застели с кухненско руло, за да попие мазнината от месото).
• В тигана се добавя останалата 1 ч. л. олио.
• Добавя се лукът и се задушава около 3 минути.
• Прибавят се чесънът и джинджифилът.
• Всичко се готви 30 секунди и се връща месото.
• Ястието се поръсва с накълцаните листа босилек.
• Телешкото по тайландски с босилек се загрява за 1 минута и се сваля от котлона.
• Разпределя по чинии и се поднася.