6 Декември 2011
577756
Тиквеник за Бъдни вечер
Пълнени чушки със стар фасул за Бъдни вечер
Яхния от стар боб за Бъдни вечер
Питка с късмети за Бъдни вечер
Посреднощ на Бъдни вечер
Трапезата на Бъдни вечер
Бъдни вечер традиция
Погача за Бъдни вечер
Постен чомлек за Бъдни вечер
Зелеви сърми на Бъдни вечер
Варено жито за Бъдни вечер
Орехови ядки по тракийски на Бъдни вечер
Бъдни вечер десерт - Бърза тиква
Ошав за Бъдни вечер
Тиквеник за Бъдни вечер
Продукти: 200 г брашно, 100 г вода, 100 г олио, 500 г тиква, 100 г орехи, 150 г захар, лъжичка канела.
Приготвяне: От брашното и водата се прави тесто, от което се точат 5 кори. Тиквата се сварява, обелва се от кората, наръсва се със захар, счукани орехи и канела и след като изстине, се слага по корите (без най-горната). Тиквеникът може да се направи и с плънка от сурова настъргана тиква, смесена със захар, канела и орехи. Опечен, тиквеникът се поръсва с пудра захар.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари