Туршия от камби
чушки камби
олио
захар
сол
оцет
черен пипер на зърна по желание
дафинов лист по желание
Камбите се изчистват от дръжките и семето, измиват и се оставят да изсъхнат. В така готовите камби с малка лъжичка се слага в тях от солта, захарта, олиото и оцета. На една камба по 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. олио и 1 ч.л. оцет. Приготвените камби се нареждат в тава и се запичат в загрята фурна докато си променят цвета и им се набръчка люспата - не повече. Запечените камби се нареждат една върху друга в буркан, като всяка се притиска леко до запълването на буркана и се затваря с капачка. Това се прави докато камбите са още топли. По желание може да се прибави по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Готовите буркани не се стерилизират. Могат да се консумират веднага след изстиването, но е желателно да се изчака 2-3 дни.