12 Септември 2012
1011714
Чушки за пълнене в буркани
Парени камби туршия
Лесна туршия от небелени чушки
Печени чушки в марината
Туршия от парени чушки
Бързи белени чушки в буркани
Туршия от камби
Лесна туршия
Зеленчукова туршия
Чушки за пълнене в буркани
0 кг чушки (долма)
700 г сол
10 л вода
3 връзки магданоз
Чушките се разстилат на тънък пласт на прохладно място за 8-10 дни. Загнилите се отстраняват. Останалите чушки се измиват, почистват се от дръжките и семената и се бланшират в кипяща вода за 1-2 минути. Изваждат се и веднага се поставят в студена вода, за да се охладят бързо. Изстиналите чушки се поставят една в друга. Притискат се с решетка (кръст) и камък и се заливат със саламура. След вторият ден се претакат (източва се сока и се налива отново) всеки ден в продължение на 2 седмици.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари