12 Септември 2012
1011725
Чушки за пълнене в буркани
Парени камби туршия
Лесна туршия от небелени чушки
Печени чушки в марината
Туршия от парени чушки
Бързи белени чушки в буркани
Туршия от камби
Лесна туршия
Зеленчукова туршия
Туршия от парени чушки
10 кг месести чушки
1 л оцет
300 г вода
400 г захар
сол
1 ч.ч. олио
2 връзки целина
черен пипер на зърна
От продуктите (без олио и черен пипер) се прави марината, която се слага да заври. Чушките се почистват от семената и се измиват. Олиото се използва за блясък, за това се сипва по мъничко, за да стигне до края на паренето. Чушките се потапят в маринатата (по около 10 бр. наведнъж) обръщат се с решетка 2-3 пъти и бързо се изваждат в дълбок съд. Когато всички чушки са били потопени, се заливат с маринатат и се оставят да престоят 12 часа. На дъното на буркани се слагат по 5-6 зърна черен пипер, нареждат се плътно чушките и накрая се разпределя останалата марината. Стерилизират се 15 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари