Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
291221
Фокачи в машина за хляб

Фокачи в машина за хляб


500 г брашно
50 г ( 3 с. л.) свинска мас или олио
2 с. л. зехтин
250 мл вода
7 г суха мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар (меласа, мед)
2/3 ч. л. люто чили

АРОМАТЕН ЗЕХТИН

3 с. л. зехтин
2 с. л. ситно нарязани пресни ароматни треви (розмарин, босилек, риган, мащерка)
Приготвяне:

• Маята се разтваря в топла вода, добавя се захар и се оставя за около 5-10 минути.
• В същата купа след 10 минути се пресява брашното, което е омесено с чили.
• Омесва се еластично тесто, като на края се добавят маста, зехтина и солта.
• Поставете тестото в намазнена купа и го покрийте със "свежо" фолио.
• Оставя се да втаса на топло място за около 30-40 минути или докато удвои обема си.
• Тестото се разточва в правоъгълник (около 20 х 30 см) с дебелина около 0,5 см.
• Хартията за печене се напръсква (намазва се) със зехтин.
• Отгоре се поставя тестото и внимателно се нарязва на неголеми правоъгълници.
• С помощта на вилица се правят дупки отгоре.
• Отново се покрива тестото със свежо фолио (най-добре да бъде напръскано със мазнина, за да не залепва тестото).
• Оставя се да втаса за 20-30 минути.
• През това време фурната се загрява до 200 С заедно с една тава за печене вътре.
• С помощта на четка тестото се намазва със зехтин.
• Заедно с хартията тестото се поставя върху нагорещената тава.
• Пикантната фокача се пече около 20-25 минути (зависи от фурната).
• През това време се приготвя ароматният зехтин : разбъркват се 3 с. л. зехтин с2 с. л. ароматните треви.
• Горещата фокача се намазва с този ароматен зехтин. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft