Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Франзела в машина за хляб
291246

Франзела в машина за хляб

 

500 мл вода
50 г прясна мая
или 22 г суха мая
50 мл олио (зехтин)
2 ч. л. сол
1 с. л. мед
около 1 кг брашно

• Маята се разтваря в топла вода.
• Половината брашно се разбърква със солта и меда.
• Добавя се останалото брашно.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя олиото.
• Тестото се разделя на 4 части, които се оформят на франзели.
• Поставят се тавата, покриват се и се оставят да втасат.
• Франзелите се мажат със студена вода, поръсват се с мак или сусам и се правят не много дълбоки нарези.
• Пекат се на средно ниво 10 минути в предварително загрята фурна на 250 С.
• Франзелите се изваждат и се слагат да се охладят.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft