18 Юни 2012
291246
Традиционен хляб в машина
Тесто за пици
Фокачи в машина за хляб
Питки с чесън в машина за хляб
Ръжен хляб в хлебопекарна
Селски хляб в машина за хляб
Франзела в машина за хляб
Хляб в машина
Хляб с колбас и кашкавал
Хляб със сирене в машина за хляб
Франзела в машина за хляб
500 мл вода
50 г прясна мая
или 22 г суха мая
50 мл олио (зехтин)
2 ч. л. сол
1 с. л. мед
около 1 кг брашно
• Маята се разтваря в топла вода.
• Половината брашно се разбърква със солта и меда.
• Добавя се останалото брашно.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя олиото.
• Тестото се разделя на 4 части, които се оформят на франзели.
• Поставят се тавата, покриват се и се оставят да втасат.
• Франзелите се мажат със студена вода, поръсват се с мак или сусам и се правят не много дълбоки нарези.
• Пекат се на средно ниво 10 минути в предварително загрята фурна на 250 С.
• Франзелите се изваждат и се слагат да се охладят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари