Рецепти за машина за хляб

вход през zajenata.bg
291213
Хляб с колбас и кашкавал

Хляб с колбас и кашкавал

Продукти:

1/2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. захар
100 мл вода
100 г брашно

ТЕСТО

290 г брашно
1/2 ч. л. мая
200 мл прясно мляко
1/2 ч. л. сол

ситно нарязан салам
настърган кашкавал
черни маслини без костилки
Приготвяне:

• В средна купа се разтваря маята (1/2 ч. л.) в топла вода (100 мл) заедно със захарта (1/2 ч. л.).
• Добавя се брашно и се разбърква добре.
• Сместа се покрива и оставя на топло за една нощ.
• Готовата закваска ще бъде покрита цялата с мехурчета.

• Закваската се разрежда с топло мляко.
• Добавят се останалото брашно (290 г), солта (1/2 ч. л.) и маята (1/2 ч. л.).
• Омесва се тесто, което се покрива с кърпа.
• Оставя се да втасва на топло за 3 часа.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Втасалото тесто се премесва и оформя на кръгъл или продълговат хляб.
• Слага се в подходяща форма, намазана с мазнина или застлана с хартия за печене.
• Оставя се да бухне за 20 минути.
• Хлябът се напръсква с вода.
• По желание се поръсва с маслини, салам и/или кашкавал.
• Хлябът със салам, кашкавал и маслини се пече 30-40 минути. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft