18 Юни 2012
291221
Традиционен хляб в машина
Тесто за пици
Фокачи в машина за хляб
Питки с чесън в машина за хляб
Ръжен хляб в хлебопекарна
Селски хляб в машина за хляб
Франзела в машина за хляб
Хляб в машина
Хляб с колбас и кашкавал
Хляб със сирене в машина за хляб
Хляб в машина
450 г брашно
35 г царевично брашно
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
2 с. л. олио
250 мл топла вода
• Омесва се тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.
• Пресява се останалото брашно и се меси до еластично тесто, като накрая се добавя олиото.
• Тестото се покрива и се оставя на топло място да увеличи два пъти обема си.
• От тестото се правят една голяма или две средни питки.
• По дължината на питката се правят линии (карета).
• Покриват се и се оставят за още 30 минути.
• Питките се намазват с жълтък, който е разбит с 2 с. л. вода или олио.
• Хлябът "Лаваш" се пече в предварително загрята фурна 210 С около 20 минути или до златист цвят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари