2 Юни 2012
1283439
Бърз черешов сладкиш
Лесен сладкиш с череши
Черешова пита
Черешов щрудел
Черешов пай
Черешов сладкиш с кисело мляко
Сладкиш с череши и ванилов крем
Черешов сладкиш
Сладкиш с вишни
Немски сладкиш с вишни
Черешова пита
500 г череши
1/2 лист бутер тесто
1/2 ч.ч. захар
За крема:
500 мл прясно мляко
80 г масло
2 бр. жълтъци
1/3 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
2 ванилии
Тестото се поставя в подходяща тава и се набожда на много места с вилица. Пече се на 200 С за около 20 минути. Изважда се и се оставя да изстине. Черешите се почистват и се слагат в малък тиган, поръсват се със захарта, докато се разтопи. Млякото се смесва със захарта, брашното и маслото в малка тенджера и се кипва. Бърка се непрекъснато до получаването на гъст крем. Добавят се леко разбитите жълтъци и ванилията, разбърква се добре и се сипва черешовата смес. Горещия крем се разстила върху изстиналата тестена коричка и се оставя да преседи половин ден в хладилник.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари