Лесни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
1283437

Черешова пита

500 г череши
1/2 лист бутер тесто
1/2 ч.ч. захар
За крема:
500 мл прясно мляко
80 г масло
2 бр. жълтъци
1/3 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
2 ванилии

Тестото се поставя в подходяща тава и се набожда на много места с вилица. Пече се на 200 С за около 20 минути. Изважда се и се оставя да изстине. Черешите се почистват и се слагат в малък тиган, поръсват се със захарта, докато се разтопи. Млякото се смесва със захарта, брашното и маслото в малка тенджера и се кипва. Бърка се непрекъснато до получаването на гъст крем. Добавят се леко разбитите жълтъци и ванилията, разбърква се добре и се сипва черешовата смес. Горещия крем се разстила върху изстиналата тестена коричка и се оставя да преседи половин ден в хладилник.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft