2 Юни 2012
1283419
Бърз черешов сладкиш
Лесен сладкиш с череши
Черешова пита
Черешов щрудел
Черешов пай
Черешов сладкиш с кисело мляко
Сладкиш с череши и ванилов крем
Черешов сладкиш
Сладкиш с вишни
Немски сладкиш с вишни
Черешов сладкиш
1 л айран
170 г грис
10 г масло
500 г череши или вишни без костилки
2 бр. яйца
1 прах ванилия
захар
лимонова кора
Айрянът се слага на огъня. Малко преди да заври, грисът се изсипва и се оставя да набъбне. Добавят се малко парченце лимонова кора, ванилията и захар на вкус. Сваля се от огъня, изважда се парченцето лимонова кора и вътре се разбъркват жълтъците и след охлаждане — разбитите на сняг белтъци. Една трета от гриса се слага в намазана с масло форма за печене, върху него се разпределят половината от черешите и се посипват със захар. Отгоре се сипва от кашата с гриса, после останалите череши и накрая отново каша. Разпръсват се малки парченца масло и ястието се запича на фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари