Сладкиш с череши и ванилов крем
За блата:
5 бр. яйца
5 с.л. пудра захар
1 ч.ч. олио
8 с.л. брашно
10 г бакпулвер (1 пакетче)
около 100-200 г череши или вишни
За крема:
1 л прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
3 бр. жълтъци
1 бр. ванилия
Приготвяне на блата: Яйцата и пудрата захар се разбиват, след което се прибавят олиото и брашното, размесено с бакпулвера. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тава и се пече за около 7-8 минути. Изважда се и отгоре се нареждат пласт череши без костилките. Пече се за още около 15 минути, изважда се, и се оставя да изстине.
Кремът се приготвя, като се разбъркат продуктите и сместа се остави на котлона да се свари. Накрая се прибавят белтъците разбити на сняг. Така полученият крем се изсипва върху плодовете. По желание може да се украси със стърготини или друго по избор