Немски сладкиш с вишни
За тестото за основа:
500 г брашно
1 пакетче бакпулвер
175 г маргарин
125 г захар
щипка сол
кората от 1 лимон или 2 праха ванилия
2 бр. яйца
3 с.л. (30 мл) прясно мляко
За плънката:
1.5 кг вишни
канела
За тестото за трохи:
1 ч.ч. (200 г) брашно
100 г маргарин
1/2 ч.ч. (100 г) захар
щипка сол
пудра захар за поръсване
Брашното и бакпулвера се смесват, след което към тях се прибавят останалите продукти от тестото за основа. Омесеното тесто се разстила в тава, като краищата се издърпват нагоре. Вишните се почистват и им се изваждат костилките, след което се нареждат плътно върху тестото и се поръсват с канела. От другите продукти се прави тесто, което се стрива на едри трохи върху вишните. Сладкишът се пече около 40 минути в умерена фурна и когато изстине се поръсва с пудра захар.