2 Юни 2012
1283419
Бърз черешов сладкиш
Лесен сладкиш с череши
Черешова пита
Черешов щрудел
Черешов пай
Черешов сладкиш с кисело мляко
Сладкиш с череши и ванилов крем
Черешов сладкиш
Сладкиш с вишни
Немски сладкиш с вишни
Черешов пай
500 г брашно
250 г пудра захар
125 г масло
3 бр. яйца
100 мл прясно мляко
150 г счукани ядки (орехи, бадеми)
500 г череши без костилки
150 г галета
ванилия, канела
Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно, прибавя се пудрата и всичко се стрива на трохи. Добавят се двете яйца и стритата лимонена кора. Замесва се тесто, като при месенето се добавя млякото на порции. 1/3 от тестото се отделя, а останалото се разстила в намазана с масло тавичка, ръси се галетата смесена с ядките отгоре се редят черешите, поръсват се с канела и ванилия. От останалото тесто се правят фитили се поставят върху плодовете, така че да образуват ромбоиди. Сладкиша се намазва с жълтък и се пече в умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари