Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ЧЕТВЪРТЪК Цариградски кюфтета
108916

ЧЕТВЪРТЪК Цариградски кюфтета

300 г кайма
1 филия бял хляб без кора
3 с. л. прясно мляко
1 средно голяма глава кромид лук
3-4 стръка магданоз
1 яйце

2-3 с. л. брашно
1/4 ч. л. сол
80 мл олио
пюре от картофи

• Каймата се разбърква с дребно или настърган кромид лук и яйцето.
• Добавят се хлябът - предварително накиснат в прясно мляко и изстискан (без корите), дребно нарязаният магданоз и солта.
• Сместа се омесва добре и се оформят малки, колкото орех кръгли кюфтета.
• Овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.
• Поднасят се с картофеното пюре, като могат да се наредят върху пюрето или да се поставят от двете страни на пюрето.
• За рождени дни кюфтетата по цариградски могат да се набодат с клечка за зъби или с коктейлни пръчици с различни цветове. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft