26 Март 2012
430518
Понеделник Пилешко със сметанов сос
Понеделник Мусака от чушки, сирене и яйца
Вторник Вити шишове
Вторник Тиквички с ориз и картофи
Сряда Месо с доматен сос
Сряда Броколи със сметана и кашкавал
Четвъртък Пиле Беарнез
Четвъртък Спанак с ориз
Петък Гювечета със свинско
Петък Чушки-гондола
Четвъртък Спанак с ориз
1 кг пресен спанак
2 стръка зелен лук
копър
1 кубче бульон
сол
200 г ориз
200 г доматено пюре или 5-6 с.л. лютеница
500 мл вода и малко повече по желание
зехтин
Измиваме спанака и го го слагаме да заври. Когато омекне го прецеждаме. В тенджера слагаме зехтин и нарязаните на ситно зелен лук и копър. След като се попрепържат леко добавяме изцеденият и нарязан спанак, ориза и водата.
След като започне да ври прибавяме бульончето, сол и доматеното пюре. За предпочитане е да не се използват пресни домати. Вари се около 20 минути на средна температура и по желание може да се добави още вода. При сервиране аз добавям по лъжица кисело мляко.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари