Лесни рецепти Китайска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шишчета със свинско и ананас
330541

Шишчета със свинско и ананас

свинско месо - 750 гр. (от плешката или филе), нарязано на 40 броя 2, 5 см кубчета
винен оцет - 2 с. л.
чесън - 2 скилидки счукани с 1/2 ч. л. сол
червен пипер - лют 1 с. л.
олио - 1/4 ч. ч.
кетчуп - 1/4 ч. ч.
оцет - 2 с. л.
соев сос - 2 с. л.
сол - на вкус
сусамово олио - 1 ч. л.
ананас - 30 бр. 2 см. кубчета(добре изцеден от консерва или пресен)
 

Как да го приготвим

Приготвяме марината от червения оцет, счукания чесън, червения пипер и олиото. Сместа се разбърква много хубаво и се накисват в нея кубчетата месо. Така месото престоява около 8 часа в хладилника.

За соса смесваме кетчупа, оцета, захарта, соевия сос, солта и сусамовото олио и разбъркваме добре докато се разтопи захарта.

Нанизваме шишчетата като редуваме месо и ананас и печем на скара или жар (може и във фурна) като пръскаме месото със студена марината през първите 10 мин. След като са готови шишчетата се потапят в сладко - киселия сос и се пекат още 2 мин. Сервират се поляти със соса. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft